kup bilet online l warunki przewozu l agenci l rozkłady jazdy l kontakt l wyjazdy do Europarlamentu

Informacje wizowe dla obywateli Ukrainy
Візи для громадян Україні

Шенгенська віза C
Якщо Ви плануєте перебувати на території Польщі або усіх держав Шенгенської зони включно (під час однієї або декількох подорожей) до 90 днів, впродовж півроку, де строк рахується від дати першого в’їзду, або будете проїжджати по території Шенгенської зони транзитом (потягом, автомобілем, літаком), Ви мусите звернутися
за шенгенською візою C.

Єдина шенгенська віза (C, дійсна на території держав Шенгенської зони) дає право перебувати на території усіх держав Шенгенської зони.
Шенгенська віза обмеженої дії (C, дійсна тільки для Польщі або за виключенням конкретної держави/ держав Шенгенської зони) дає право перебувати на території держави/ держав, на які вона видана.

Національна віза D
Якщо Ви плануєте перебувати на території Польщі в сумі (за один виїзд або декілька) протягом понад 90 днів (мінімум 91) впродовж піврічного періоду, якщо рахувати від першого в’їзду, Ви мусите звернутися за
національною візою D.
Національна віза (D) дає право знаходитися
- на території Польщі на час перебування та строк дійсності, на який її видано;
- та додатково пересуватися по території інших держав Шенгенської зони до трьох місяців впродовж піврічного періоду.

Транзитна аеропортова віза
Якщо Ви плануєте летіти літаком з третьої держави до третьої держави, а авіасполучення передбачає посадку в аеропорту, розташованому в Шенгенській зоні (на території РП), a також
(1) Ви не маєте наміру виходити з міжнародної транзитної зони аеропорту та
(2) маєте громадянство таких держав, як Афганістан, Бангладеш, Демократична Республіка Конго, Еритрея, Ефіопія, Гана, Іран, Ірак, Нігерія, Пакистан, Судан, Шрі-Ланка,
то Ви мусите звернутися за
транзитною аеропортовою візою A.

У випадку запланованого транзиту через аеропорт, розташований не на території Польщі, а на території іншої держави Шенгенської зони, пропонуємо звернутися з запитанням щодо обов’язку отримання аеропортної візи безпосередньо в консульську установу цієї держави.

Транзитна аеропортна віза A дає право тільки на в’їзд і перебування у міжнародній зоні аеропорту (віза не дає права на в’їзд на територію Шенгенської зони або виїзд з транзитної зони аеропорту).

Скільки я можу перебувати на території Польщі/ Шенгенської зони на візі C i D?
Іноземці можуть перебувати на території Польщі (національні візи D) або Шенгенської зони (єдині візи C) протягом часу, вказаного у візі („час перебування”, визначений цифрами) впродовж періоду дійсності візи („віза дійсна від... до...”, визначається датами).
Виїзд з Польщі/ Шенгенської зони мусить настати найпізніше в останній день („дійсна до...”) дійсності візи (незалежно від того, скільки днів іноземець використав з „часу перебування”).

 

 


      
 
 

Які документи необхідні для звернення за шенгенською візою C:
1.Проїзний документ:
- дійсний протягом мінімум трьох місяців після запланованого виїзду з Польщі/ Шенгенської зони;
- який має мінімум 2 вільні сторінки;
- виданий протягом останніх 10 років.
2. Заповнена і підписана візова анкета.
3. Біометричний знімок.
4. Візова оплата.
5. Медичне страхування на суму мінімум 30 тис. євро, дійсне на території усієї Шенгенської зони.
6. Додаткові документи, які підтверджують:
- мету в’їзду;
- факт, що іноземець матиме де поселитися;
- що він матиме фінансові засоби, необхідні для в’їзду, перебування і виїзду з території Шенгенської зони або Польщі;
- готовність виїхати з території Шенгенської зони, коли закінчиться строк дійсності візи.
Тип і кількість додаткових документів може відрізнятися в залежності від консульської установи; в зв’язку з цим ми рекомендуємо безпосередньо зв’язатися з відповідною консульською установою для отримання повної інформації щодо додаткових документів, необхідних для складення візової анкети.

Які документи вимагаються для звернення за національною візою D:
1.Проїзний документ.
2. Заповнена і підписана візова анкета.
3. Біометричний знімок.
4. Візова оплата.
5. Медичне страхування.
6. Додаткові документи, які підтверджують:
- мету в’їзду;
- факт, що він має фінансові засоби, необхідні для в’їзду, перебування і виїзду з території Польщі;
- необхідність перебування на території Польщі понад 90 днів впродовж піврічного терміну.

Тип і кількість додаткових документів може відрізнятися в залежності від консульської установи; в зв’язку з цим ми рекомендуємо безпосередньо зв’язатися з відповідною консульською установою для отримання повної інформації щодо додаткових документів, необхідних для складення візової анкети.

Консул якої держави Шенгенської зони буде відповідним для розгляду звернення за шенгенською візою?
Відповідним консулом завжди буде консул тієї держави Шенгенської зони, яка буде Вашою головною метою перебування.
Якщо Ви взагалі не їдете в Польщу, то Ви не можете звернутися за шенгенською візою у польську консульську установу.
Якщо Ви їдете в декілька держав Шенгенської зони, то польський консул буде відповідним для розгляду анкети тільки тоді, коли перебування у Польщі є основною метою в’їзду на територію Шенгенської зони, або Польща – це держава, в якій Ви плануєте перебувати найдовше.

                  

Ministerstwo Spraw Zagranicznych | Версія: 0.31.12 | Остання модифікація: 2012.02.02

a